Nora – Handgemaakte sieraden met elementen uit de natuur

Welkom bij Nora! Wat leuk dat je benieuwd bent wie er achter Nora zit en misschien nog wel interessanter, waarom?

De dame achter Nora Jewels ben ik, Nicole. Ik ben begonnen met Nora omdat ik de lieflijke en bloemen meisje kant van mijzelf een beetje verloren zag gaan. De stoere Nicole kant, die Chemie studeerde, kon niet zonder de kleurrijke Nora kant. Nora is in essentie het creatieve alter ego van Nicole geworden.

Nora Jewels is ontstaan nadat ik mij afvroeg of ik niet iets met de bloemen kon doen die we na de crematie van mijn oma in de achtertuin hadden liggen. De kleuren van de bloemen waren prachtig maar dag na dag verging het langzaam. Tijdens mijn studie ontdekte is verschillende nieuwe materialen en zo ontstond een jaar of twee later het idee voor Nora. 

De collecties van Nora worden handgemaakt en ontworpen in het atelier van Nora.
Elke collectie is gebaseerd op elementen uit de natuur. Door het gebruikt van echt organisch materiaal is elk item weer uniek. De collectie die we ontwerpen hebben ieder weer hun eigen uitstraling en stijl van lieflijk tot rauw en stoer.

Naast het maken en ontwerpen van de eigen collectie creëert Nora ook herinneringssieraden. Zo kun je bijvoorbeeld haar je paard, hond of ander geliefd dier laten verwerken tot een persoonlijk sieraad. Maar we verwerken natuurlijk ook blaadjes van een trouwboeket of een mooie roos die je zelf hebt gekweekt of gekregen. Lijkt het je leuk om samen iets moois te maken speciaal voor jou? Super leuk! Laat in een email weten wat je graag zou willen en we gaan samen kijken wat we kunnen maken. mailen kan naar info@norajewels.nl

De meeste sieraden uit het atelier van Nora zijn gemaakt van zilver. Het zilver is eventueel voorzien van een laag goud (plating). Deze zilveren onderdelen zijn altijd gemaakt in Europa waarbij arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon voorop staan.
Bepaalde ontwerpen of sieraden in volledig goud worden samen met een erkende goudsmid gemaakt om kwaliteit te garanderen.